Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hans

Sidor: [1] 2 3 ... 13
1
Forskning / SV: ForskningHämta uppgifter från Yrsel/Meniere
« skrivet: 04 april, 2018, 23:01:08 »
Nej.

2
Forskning / SV: ForskningHämta uppgifter från Yrsel/Meniere
« skrivet: 04 april, 2018, 19:26:27 »
E-mail asa.eriksson@akademiska.se
Web site www.baranysociety.nl
Med vänlig hälsning, Hans

3
Tinnitus / SV: Klickande smattrande tinnitus
« skrivet: 15 mars, 2018, 19:04:35 »
Hej, det mest fascinerande med tinnutus är väl de mest skiftande och individuella ljuden. Själv har jag som ett ställverk i ena örat (de som finns och som man kan höra ute i naturen om det är tyst runt omkring).

4
Forskning / SV: ForskningHämta uppgifter från Yrsel/Meniere
« skrivet: 17 februari, 2018, 09:35:33 »
Var på en föreläsning om M häromdagen. Inga nyheter gällande behandling. Dock var det en åhörare som hade blivit bättre efter att ha varit med i Latanoprost-studien (vilken annars inte hade gett nåt positivt resultat). Det togs även upp att M kan orsaka andra yrslar t.ex. från spänd nacke just p.g.a. att man spänner sig när man har M, och även kristallsjuka. Det har även konstaterats att somliga har onormalt mycket vätska i båggångarna utan att för den skull få M. Fobisk postural yrsel togs även upp. Överläkaren tipsade om Barany-sällskapet och att gå in då och då på yrsel.com för att hålla sig uppdaterad och få tips. Av alla behandlingar som finns (som ni känner till) konstaterades det att 60-80% blir förbättrade av enstaka behandlingar eller i kombination. Vidare visar studier att Genta förmodligen inte ger bättre resultat än kortisoninjektioner, men bara hjälper somliga. Och att en behandling inte ska följas direkt på en annan utan att man har ett uppehåll på några månader då det annars är svårt att utvärdera vad som hjälper då M kan gå i skov.

5
Hörsel / SV: Försämrad hörsel
« skrivet: 12 februari, 2018, 19:31:01 »
En trådlös teleslinga. Jag klarar mig inte utan den. Fått låna den gratis på Hörcentralen. Märket är Amplicomms. Men du måste ha en hörapparat som du ställer in på slinga.
//Hans

6
Hörsel / SV: Försämrad hörsel
« skrivet: 11 februari, 2018, 17:49:07 »
Jag tyckte också att det var jobbigt med hörapparater i början och hade mycket svårt att vänja mig. Nu är de oumbärliga. Jag märker inte av dem i öronen. Om det kliar i örat går det snabbt att ta ut dem, klia sig och sätta in dem igen. Dagens modeller är pålitliga och fel uppstår sällan. Batterierna håller länge, upp till en vecka. Man blir snabb att byta och få in apparaterna i öronen. Min senaste modell behöver man inte byta filter till heller. Vad man måste komma ihåg att alltid ha batterier med sig dock. Skäms gör jag inte heller längre. Kör med kort hår nu och inte långt som i början för att dölja dem.
Så kör. Det blir ett lyft.
Har du provat trådlös modul till tv:n? Gratis från Hörcentralen.
Vänligen, Hans

7
Hörsel / SV: Meniere och lågtryck
« skrivet: 29 november, 2017, 20:43:31 »
Jag kan känna igen mig. Tror att lågtrycken påverkar trycket i örat vilket gör att jag blir mer lomhörd.
Ha det bra trots allt/Hans

8
Behandlingar / SV: Cortison!
« skrivet: 08 november, 2017, 20:33:48 »
Försöker du va rolig eller?

9
Yrsel/Menière / SV: Ögat lurar hjärnan och balansen
« skrivet: 08 november, 2017, 20:31:42 »
Jag fick tips för några år sen att i Holland används speciella glasögon för meniere. Har inte kommit vidare i mitt sök om detta. Tack för infon Yvonne.
//Hans

10
Övrigt / SV: Distorsion
« skrivet: 22 oktober, 2017, 18:30:37 »
Inget som hjälper vad jag vet. I mitt fall, möjligen att när musik spelas så anpassar sig örat efter ett litet tag men jag kan inte påstå att det låter bra, vilket gör att jag sen lång tid tillbaka inte lyssnar på musik. Däremot kan jag njuta av att förnimma musik. Och nynna/vissla, då märker jag att det låter korrekt d.v.s. inte falskt. Att känna igen röster är också knepigt.
Mvh/Hans

11
Övrigt / SV: Distorsion
« skrivet: 18 oktober, 2017, 21:48:27 »
Absolut. På många sätt. Musikdistorsion. Folk låter som Kalle Anka i telefon o.s.v.

12
Övrigt / SV: Knaster i örat
« skrivet: 01 oktober, 2017, 11:09:58 »
Testade just. Har det kvar men tänker sällan på det. Undrar samtidigt om det är nån som upplever att trumhinnan skälver och rister. För mig händer det ofta nattetid. Vet inte varför just nattetid. Har en teori om att det är när jag ligger raklång. Min läkare säger att det är dom små musklerna runt trumhinnorna som är spända och på nåt sätt reagerar. Känns som om trumhinnorna är utsatta och känsliga då. Ganska obehagligt. Vet inte om jag vaknar av det eller om jag vaknar av någon annan anledning.
//Hans

13
Behandlingar / SV: Salovum eller SPC-Flakes?
« skrivet: 25 augusti, 2017, 18:23:22 »
Hej. Kan vara en ekonomisk fråga. Salovum är mer koncentrerat med snabbare tillslag och enklare att använda, men dyrt. Vissa Landsting subventionerar, andra inte. Om inte, så kostar Salovum i min stad som inte har det subventionerat, 2149kr för 25 påsar vilket är 86kr påsen. Om subventionerat står skattebetalarna för notan.
Vänligen, Hans

14
Behandlingar / SV: Salovum eller SPC-Flakes?
« skrivet: 24 augusti, 2017, 15:36:37 »
Vet inte hur en läkare skulle ordinera, eller dietist, men har svårt att tro att man kan överdosera äggsubstansen med hänvisning till om man kan kombinera flakes och salovum.

15
Övrigt / SV: Hur orientera sig i menieredjungeln?
« skrivet: 20 augusti, 2017, 21:29:53 »
Jag tror att Betaserc och Vertisan är samma sak, d.v.s. innehåller samma verksamma substans.
/Hans

Sidor: [1] 2 3 ... 13