Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hans

Sidor: [1]
1
Arbetslivet / Handikappersättning
« skrivet: 19 juni, 2017, 22:05:36 »
Vill informera om att  finns möjlighet för er som jobbar att få Handikappersättning. Jag fick av en händelse reda på det och har sökt och blivit beviljad.
//Hans

2
Övrigt / Knaster i örat
« skrivet: 21 november, 2016, 07:44:34 »
Hejsan. Är det nån annan än jag som hör knaster i meniereörat när ni sväljer? Ungefär som när man badat och fått in vatten i örat. Min läkare har kollat i örat och det står inget vatten i mellanöret. Hon är lite rådvill, men för mig bevisar det att det måste stå vätska i innerörat. Om man bara kunde få ut den här vätskan...
Hälsningar Hans

3
Yrsel/Menière / Vätska i örat
« skrivet: 24 september, 2015, 17:55:19 »
Hejsan, när jag sväljer knastrar det i örat ungefär som när man badat och fått vatten i örat. Är det nån som känner igen det?
Ha det gott
Hans

4
Yrsel/Menière / Meniere
« skrivet: 18 juni, 2014, 14:11:02 »
Hej allihopa,

Hans heter jag. Jag ska fylla 56. För ca 5-6 år sen tyckte jag att jag hörde dåligt på ett öra. Måste vara en vaxpropp tänkte jag. Jobbar som sjuksköterska så en doktor kikade. Ingen vaxpropp. Såg bra ut. Konstigt tänkte jag. Ett par veckor senare kände jag mig plötsligt yr och spydde, men det gick över ganska snabbt. Tänkte inte så mycket mer på det. Trodde det var nån tillfällig grej bara. I samma veva började får ett gnisslande ljud i örat. Det dröjde några veckor igen sen hade jag ytterligare en yrselattack där jag var tvungen att ligga ner och spy. Men det gick över rätt fort så jag satte mig sen på cykeln och cyklade hem. Trots att jag var sjuksköterska visste jag egentligen inte vad Meniere var. Hörde skitdåligt på ena örat så jag sökte hjälp här på Öron i Uppsala. Gjorde hörseltest som visade svikt i basregistret som är så typiskt för Meniere initialt. Sen även min berättelse gjorde att läkaren misstänkte begynnande Meniere.

För att göra en lång historia kort. Hörseln flukturerade på örat under några år, samtidigt hade jag fått tinnitus även på andra örat. Fick anfall, väldigt få men dramatiska där jag legat utslagen typ 4 timmar och spytt tills jag tror att magsäcken ska följa med upp till slut. Efter har jag haft djävulsk tinnitus, kände mig ostadig i flera dar och hörseln har blivit sämre. Två gånger har jag drabbats av den här otäcka droppen. Satt framför datorn en gång och surfade intensivt. Tittade på bilar. Var väldigt exalterad. Skulle köpa bil. Hade flera sidor öppna samtidigt som jag hoppade mellan. Padang i skallen, ungefär som nån vänder upp och ner på en, och jag reste mig upp reflexmässigt men föll och slog skallen i golvet. Hemskt, men det gick bra trots allt. En annan drop hade jag på jobbet där jag skrek till "Jag svimmar"! men jag visste i själva verket att det var en meniereattack även om jag först trodde jag fått en hjärtinfarkt.

Jag har haft i genomsnitt en attack per år under de här åren. Väldigt förskonad men har en känsla väldigt ofta att jag kommer att få en attack. Förbannat obehagligt på ren svenska. Jag har tryck, grym tinnitus och svindelkänslor. Detta gör att jag periodvis har svårt att göra en så enkel sak som att gå och handla. Jag kan stå i kö, blir det strul, typ kassörskan misslyckas med scanningen och behöver ringa, kan jag bli oerhört stressad och får svindelkänslor. Det har hänt mer än en gång att jag lämnat korgen och gått ut. Störtat hem, pustat ut, men stått där med varken fil eller bröd.

Har alla symtom som har diskuterats här. Svårt att prata i telefonen, musik låter konstigt etc.

Jobbar fortfarande 100 % utan att ha behövt vara sjukskriven egentligen. Min doktor vill sjukskriva mig på 25 eller 50 % men jag kämpar på. Känns som att jag skulle kapitulera inför sjukdomen om jag blir sjukskriven. Och sen blir man ju inte bättre inder en sjukskrivning. Det är ju inte som en infektion eller migränattack som kulminerar sen blir du bättre. Tyvärr.

Jag har höga förhoppningar på Latanoprost-studien. Tyvärr fick jag  själv inte vara med då jag har Meniere bilateralt. Men det var en kille som skrev här om sin medverkan. Men vad hände sen? Har inte sett nåt? Jag mejlade VD för studien (Synphora), väldigt trevlig man som naturligtvis hoppas stort på ett positivt utfalloch ett framtida läkemedel. Det är klart, det finns pengar att tjäna. Det har varit svårt att hitta patienter då det varit stränga krav för att medverka. Inte ha det bilateralt, inte höra för bra, inte höra för dåligt, haft om det var tre anfall senaste tre månaderna. Men han sa att till nästa vår kommer ett resultat. Sen sa han att om dt är positivt kan det ta minst 3-4 år innan det finns ett läkemedel på marknade.

Det var en tjej här som sa att hennes doktor skulle prova att spruta Latanoprost i hennes öra trots att hon inte var med i studien. Hur har det gått? Jag trodde man inte fick göra det men det kan en doktor göra om hen vill. Jag har tagit upp det med min. Jag tror stenhårt på Latanoprost. Man kallar ju ibland Meniere för "öronglaukom". Latanoprost används ju just mot det. Det droppas i ögat. En doktor på jobbet sa att han tyckte jag skulle prova Blocaden. En betablockerare som används för att minska trycket i ögat. Det skulle även trodde han, kunna minska trycket i örat också då det finns ett samband mellan ögat och örat hos Meniere (ögondarrning). Intressant, men min doktor lät skeptiskt. Doktorn på jobbet hade också haft en svåger från Holland som hade Meniere. Han hade fått ett par speciella glasögon som hade hjälpt. Jag har försökt googla up det där men inte fått några träffar.

Jag äter inga mediciner då t ex Betaserc kan hjälpa mot anfall. Men jag har väldigt få anfall. Åt Betaserc och Salures men slutade med det och har inte känt nån skillnad. När jag har extra mycket tinnitus och svindelkänslor och jag tror jag ska få ett anfall,kan jag ta en Postafen, Primperan eller/och Calma-tuggummi. Det hjälper mig men min doktor säger man ska undvika det då man vänjer hjärnan med det. Har även testat Stesolid vilket absolut hjälper då jag har sån förväntansångest. Men det är inget att rekommendera då det är beroendeframkallande och man blir väldigt seg. Men jag har en i väskan som en trygghet om det blir riktigt djävligt.

Annars försöker jag följa det engelska tillvägagångssättet (CATS). Undvika kaffe, alkohol, tobak och salt/stress. Kör med Menique ibland (vet inte om det hjälper). Äter SPC-flakes (fått det utskrivet av dietist). Har hört att blåbärsextrakt kan hjälpa. Har kört med det (apotek).

Som Ylva skrev får man väl hoppas på stamcellsforskningen. Om 4 år då så vet vi lite mer :-) Latanoprost som sagt var och Nanotekniken (målsökande läkemedel) i framtiden.

Usch, det här blev långt.

Ha det gött
Hans

Sidor: [1]