Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - soleg06

Sidor: [1]
1
Mediciner / Arlevert
« skrivet: 05 september, 2016, 17:13:17 »
Hej!
Det var en tid sedan jag skrev på forumet. Hade en bra period under våren 2016 och då försöker jag glömma bort allt vad Meniere heter så även forumet :) Men så drog det igång första dagen på semestern i somras och har utvecklat sig till det intensivaste skovet jag har haft. Tretton attacker på 8 veckor och allt mer nu i slutet. Är helt slut och det finns nästan ingen tid jag inte är yr mellan attackerna heller.
Läste här på forumet försten att en medlem någon provat Bio-Strath, så jag ville också prova. Förutom att det smakar gräsligt så tycker jag att det gjorde mig ännu sämre. Eller kanske jag skulle blivit sämre ändå vem vet. Man greppar ju alla halmstrån som finns.

Nu till min fråga. Jag fick Arelevert utskriven häromdagen mot yrsel. Någon som provat det? Hjälper det? Erfarenheter?


Staffan

2
Forskning / Ny studie
« skrivet: 08 januari, 2016, 11:27:34 »
Hej!

Jag stötte precis på en studie på nätet som verkar vilja undersöka genetiska orsaker till Mb Meniere.
De söker personer med specifika kriterier. Jag kvalar inte in men jag tänkte att det kanske finns någon här på forumet.

Här är länken om ni är intresserade:
http://www.xenon-pharma.com/research/menieres/

Med vänlig hälsning,
Staffan

3
Forskning / OTO-104
« skrivet: 11 december, 2015, 01:19:16 »
Vad tror ni om detta då? Här verkar det ju hända något, de har gjort fas 2 studier och går till fas 3 snart. Eller är detta samma studie som det står om på annat ställe här?

http://www.otonomy.com/pipeline/oto-104/

MVH

Staffan

4
Forskning / Intressant patentansökan
« skrivet: 10 december, 2015, 01:21:07 »
Hej!

Sprang på detta på nätet idag. Det är en behandling med kombination av Bupropion (Voxra) och Lamictal just mot Menierers!
Vad tror ni om det, skall man be sin läkare om dessa två mediciner?

Någon som har Voxra och eller Lamictal idag? Erfarenheter?

http://www.google.com/patents/US20140243342

MVH

Staffan

5
Hörsel / Jättekontigt hörselprov
« skrivet: 30 januari, 2015, 13:05:48 »
Hej!

Jag kommer just hem efter mitt hörselprov och jag är väldigt förbryllad över det.

Först lite kort historik. Fick mina första yrselbesvär för 25 år sedan. Jag hade fått skjuts bakpå min kompis motorcykel och vid ett rödljus tittade jag höger och var sedan inte riktigt beredd när han startade med full fart. Kändes som min nacke klickade till och när vi kom fram hörde jag nästan ingenting på höger öra. Tänkte att det var väl efter alla ljud och vindsus och det skulle väl gå över. Det gjorde det inte utan höll i sig i flera månader. Var till flera öronläkare som inte hittade något. Fick några lättare yrselanfall och så småningom släppte det.
Tänkte inte mer på det förrän 13 år senare när det började trycka i höger öra och ett dånande ljud kom. Höll i sig länge och till slut en dag på jobbet började rummet att snurra, först långsamt och sedan snabbare. Tog mig hem och kräktes till slut. Fick några sådana anfall under åren som följde. Var till olika öronläkare och hörsel och balansmottagningen på Karolinska. Till slut fick jag diagnosen Meniere.

Hörseln på höger öra har blivit allt sämre och jag blev erbjuden hörapparat på båda öronen för att det inte skulle "eka" så mycket. Provade men det var plågsamt vad den förstärkte vissa ljus och de skrällde i örat. Tyckte det blev sämre av det och jag hade hörapparaterna allt mer sällan och till slut inte alls.

Så för ett år sedan hade jag mitt första karusellyrselanfall på allmän plats. Riktigt riktigt läskigt!! Yrseln som följde månaderna efter kom varannan var tredje dag men var av en annan sort. Lite mildare och hade inget särskilt dån och tryck i örat mer än det jag brukar ha av höger öra. Jag var på jobbet men fick flera anfall där. som tur är finns det ett vilrum dit jag kan ta mig och lägga mig ned. Men ibland kom jag inte längre än till toa där jag blev sittande i timmar. Yrseln var mildare så jag kräktes aldrig dessa gånger som tur var. Jättejobbigt och jag började förstås söka efter andra orsaker. Jag har lite bekymmer med latent skelning. Går fram och tillbaka till ortoptisten och de försöker hjälpa mig med olika kombinationer av prismaglas. Jag tror att eftersom jag har Meniere så påverkas ögonmusklerna av det också. I all fall ger dessa prismaglasögon och skelning som verkar ändra på sig även den yrsel.
Till slut i höstas tog ångesten över. Att ständigt gå omkring och vara gungig och vänta på nästa anfall tog överhanden och jag gick på eget bevåg till en psykiatriker som gav mig lite medicin mot ångest/depression.
Nu kom det yrsel av den också förstås men då kan man ju förstå var den kommer ifrån vilket gör det lite lättare.

Så i julas en kväll började det dåna och trycka i mitt andra öra! Trycket släpper och yrseln kommer. Det är en mildare yrsel där det går att få kontroll genom att fixera blicken men jag måste ligga blickstilla för att hålla det så. Anfallen kommer var tredje dag ungefär men uppbyggnad av trycket och dånet däremellan.
Har slutat med min medicin jag fick av psykiatrikern för jag trodde ett tag att det var den som triggade menieren och denna gång verkade det ju som det blivit dubbelsidigt.

Förlåt att det blev en lång historia. nu till dagens hörselmätning.

Jag är ju van från alla tidigare hörselprov att jag har en hörselnedsättning på höger öra framförallt i bastonerna.
denna gång hade jag ju ett dån i vänster öra och jag förväntade mig nu förstås att vänster kurva skulle visa samma nedsättning.

Det gjorde den, vänster öra visar på en dramatisk nedsättning framförallt i basen. MEN höger öra har samtidigt förbättras väldigt mycket!!!
Det är ju bra det gör ju att jag kan prata i telefon med höger öra som jag inte har kunnat på många år och gör att jag klarar mig trots att vänster öra nu har blivit så dåligt.
MEN som jag har uppfattat att Meniere är så skall inte hörseln förbättras efter såhär många år.

Jag undrar om jag egentligen har något annat än Meniere. Hur kan det byta sida på det här viset?

Läkaren skall ringa i nästa vecka få se vad han säger då.

Någon som varit med om en spontan hörselförbättring?

Tack för att jag fick skriva av mig lite :)

6
Försäkringskassan / Karensdagsbefrielse
« skrivet: 02 september, 2014, 20:50:24 »
Någon har erfarenheter av ansökan om karensdagsbefrielse till  Försäkringskassan?

Jag hade ett skov i början av detta år med täta anfall. Min läkare tipsade mig om att söka karensdagsbefrielse för potentiellt många sjukdagar med korta perioder. Hon skrev ett intyg och jag skickade in ansökan till Försäkringskassan. Trodde saken var klar men FK avslog min ansökan med motivationen att det inte var troligt att jag skulle ha flera sjukdagar framöver eller något liknande.
Jag trodde inte det var sant, här hade min läkare som är specialist på området skrivit i intyget att det just var troligt att det skulle bli många framöver. Jag överklagade förstås och skrev hela historien om hur det var och hur ofta det blev anfall när jag var inne i ett skov och att det självklart var så att när jag inte har skov så har jag också mindre behov av att ha sjukdagar.... alltså är statistiken bakåt inte något som kan användas för att förutse framtiden..

Tro det eller ej men försäkringskassan avslog även överklagandet med samma motivering och med utklipp ur mitt eget brev om hur det var... suck!

Nästa instans är överklagande via rättssystemet och det orkar jag inte hålla på med. Det är väl det de vet.... Man skall vara frisk och stark för att orka driva det dit också. :(


Sidor: [1]