Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - yvonne.o

Sidor: [1] 2 3 ... 26
1
Mediciner / GENTAMYCIN
« skrivet: 13 maj, 2019, 14:35:54 »
Hej!       En ny informatin om Gentamycin som Christer Valderås har skrivit från sin blogg.


Lite fakta om gentamycin och om mina Gentamycinbehandlingar.


Gentamycin/Gensumycin, innehåller gentamicinsulfat som är ett  aminoglylosid .ett antibiotikum (fass)


Det är ett starkt ortotoxiskt,därför förstör det inneörat.


Gentamycin-behandling är därmed en destruktiv behandling som går ut på att slå ut  inneörat   ,det  skall bara ges till patienter med svår Meniere.

Det är mer  toxiskt för vestubularis  sinneceller än för cochleas,  men det finns ändå en risk för försämrad hörsel, därför brukar man inte ge  det på för tidigt stadie av sjukdomen utan först när hörseln är mycket dålig.

Vi är ju  upprättgående tvåfotade däggdjur som inte bara kan stå, gå och springa på två ben,vi kan till exempel springa och hålla balansen medan vi riktar
blicken åt ett annat håll!!!!!!!!!!!!!!! något som var väldigt viktigt då  vi var ett jägar- folk.


Det är denna förmåga som man nu måste träna upp igen.Sjukgymnaster är duktiga på att ta fram sådana övningar,det är inte bara Meniere-patienter
som behöver hjälp med det utan även dom som drabbas av srtoke eller liknaden.

Att träna balansen när man lider av Meniere är alltid bra ,även om man inte har eller ska göra gentamycin-behandling.Vi har ju ett försämrat balanssystem på grund av just M, en del av kroppens egna funktioner fungerar inte som det ska.Därför blir det bättre av att träna resten av kroppen.

Efter mina tre injektioner i januari 2017 så rföljde en period med ganska mycket yrsel och obalans,men med träning och liote envishet så blev det bar bättre ioch bättre.En god och stark bidragande orsak till det var att jag,min fru och en kompis började vandra Bohusleden,en vacker natur stig som går  genom hela Bohuslän.Att gå ute i skog istället för på plan mark visade sig vara det bästa man kan göra.


I April hade jag den sista känningen av yrsel och sedan var jag yrselfri i 16 månader, den längsta peroiden sedan jag fick sjukdomen2005!.


Tyvärr varar inget gott för evigt och i augusti 2018 var det slut på den yreslfria tiden.Jag fick ett per små attacker och några längre.Det var ingen tvekan
om att det var Meniere.Så jag kontaktade på nytt Hörsel och Balans teamet på Sahlgrenska Öron näsa Hals. i september fick jag två injektioner två dagar i rad.Tyvärr blev jag inte helt bra utan fick små attacker under hösten. I mitten av mars började det igen,först en massa små attacker sedan en rejäl rackare på 13 timmar!


Ny kontakt med Hörsel och Balans på Sahlgrenska ,fick till slut tid för tre nya behandlingar med en injektion om dagen i tre dagar.


Enklaste sättet att få rätt temparatur på gentan är :att patienten håller flaskan Under tiden man väntar på att bedövningssalvan skall börja
  verka.
Nu tar läkaren och drar upp gentamycinet,som nu ska ha rätt temparatur,i en spruta med en mycket tunn nål.

Sedan gör hen ett litet lufthål i trummhinnan,sedan görs yttligare ett hål där gentamycinet sprutas in. När det börjar bubbla i luftningshålet är det tillräckligt med vätska.Man får nu ligga med huvudet lite lätt bakåt och vänt bort från det behandlade örat
I mitt fall så låg jag alltså med hyvudet vridet något åt höger,eftersom det är vänster öra som är behandlat

Under våren 2016 och senare samma sommar hade jag en del meniere attacker och på sommaren även2 droppattacker.
På hösten fick jag ytterligare en injektion och vi pratade om att göra en intensivare behandling med  en injektion om tre dagar i följd.

Det var svårt att få till en tid under hösten så det ska bli i början på Januari 2017.     


Nu började jag få rutin på det här och var inte särskilt orolig längre .Dom  första gångerna visste man ju inte hur man skulle reagera .Det  finns dom som blivit ganska yra med en gång ,men  det är ganska ovanligt.Själv kände jag inget direkt utan först efter en vecka ,då  började jag bli ganska ostadig och vinglade ganska mycket.

Det är viktigt att komma  igång med balansträning så fort som möjligt, helst redan INNAN behandlingen sätter igång .Då hinner man lära sig övningarna och kan  dom sedan när man bäst behöver öva på dem.


Det handlar om att träna okulära-vestibulära reflexen.Det som faktiskt gör oss till människor!

Man brukar inte heller ge det till patienter med dubbelsidig Meniere,eftersom det är svårt att fastställa vilket öra som ger mest problem.Det kan också innebära att man  förstör hörseln mer än nödvändigt.

Min hörsel var när jag fick min första injektionerpå ca.65-75 dba.

Taluppfattningen är nästan lika med noll.Inget att förlora där alltså.


Jag har nu fått sammanlagrt 11 injektioner med gentamycin.

De första fick jag på våren 2016, två injektioner med ett par veckors mellanrum.
Det var på Hörsel och Balans på Sahlgrenska Universitetssjukhuset,Öron Näsa Hals  avdelningen. 
 
Själva behandlingen går till så att läkaren undersöker en så att man inte har några andra medicinska hinder och kontrollerar trumhinnan ser hel och frisk ut. Oftas   får man göra en hörselundersökning  både innan och efteråt för att se om hörseln påverkats.

När det är dags för själva injektionen undersöker läkaren återigen patienten och kontrollerar att man är frisk för övrigt och INTE har ångrat sig. Sedan  avlägsnas  ev  öronvax, 
därefter får man en bedövningssalva på trumhinnan som skall verka i minst 30 minuter innan man får injektionen med gentamycin.

När man haft bedövningssalvan i minst 30 min suger läkaren ut den på samma sätt som man tar bort öronvax.

Därefter är det dags för att injecera gentamycinet.Det är då viktigt att vätskan håller kroppstemperatur och Inte för kall ,annars  är det risk för att man blir kraftigt yr,som vid ett kaloriskt VNG test där man spolar örat,  ömsom med kallt eller varmt vatten.

Nu är det precis två veckor sedan och jag har börjat bli rejält gungig och ostabil.Har varit helt sjukskriven de två första veckorna och skall börja jobba halvtid i morgon.Det ska bli roligt att komma tillbaka till jobbet där jag är omgiven av människor som bryr sig om mig och vet var det är med mig.Hade det inte varit så skulle jag inte kunna gå tillbaks till jobbet.Jag vet också att jag har den jobbigaste perioden framför mig. Men det är bara att bita ihop och jobba med att träna balansen,somtur är har jag en liten skog inte långt från där jag bor.Jag har redan provat och jag känner genast en märkbar känsla i hela kroppen när man rör sig ute i naturen.Men blir väldigt trött efteråt,men det är helt naturligt säger min läkare och sjukgymnast.

Så här har det varit för mig, andra kanske har andra erfarenheter.

Har jag någon gång ångrat mig????? Nej verkligen inte.Det känns helt rätt för mig och jag tror att det är en bra metod för att lindra besvären som kommer av Meniere.Något bot är det inte för jag har fortfarande Tinnitus och nästan ingen hörsel på mitt vänsteröra,men det har jag lärt mig leva med.Det är otroligt skönt att slippa yrselattackerna åtminstone under långa perioderr.Vem vet ,den här gången kanske det räcker ännu längre än sist.Det är bara att hoppas på det bästa.

YRSELFRIA KRAMAR!!!!!!!!SLUT!!!!!!!!!     


Detta har skrivits av Christer Valderås på sin blogg


2
Yrsel/Menière / SV: Så ställs diagnosen Menieres sjukdom
« skrivet: 25 april, 2019, 22:35:19 »
Svar till Gunilla! Tack för du berättade din historia. Jag  undrar ,även om du nu har fått  Vertisan    ,så är min fundering på. Har  man inte tagit upp att det kanske vore dags för dig med en Gentamycininsprutning ???? Vad tror du själv om den????Hör gärna av dig igen!!!!!!!!!!!
kramis  Yvonne.o.  :) :)

3
Tinnitus / SV: Tinnitus
« skrivet: 23 april, 2019, 15:09:02 »
Hej Marit!!! Tack för din skrivelse. Roligt  att höra att du blev bättre av Salovum.  Själv  använder jag den  och har räddat mig många gånger! .Hoppas  någon nappar  på ditt info .Dom  är guld värda .Alla  landsting skriver inte heller ut dom. Skönt  också att du hittade, och fick en bettskena. Många  skulle vara mycket hjälpta av den .Hoppas  nu du kommer att må mycket bättre.

Kram Yvonne.o. :) :)

4
Yrsel/Menière / Ständig handlingsberedskap och Beroende av andra
« skrivet: 18 april, 2019, 16:46:04 »

 :)Hej Ständig handlingsplan:

För att kunna hantera yrseln och försöka leva så normalt som möjligt måste vi ständigt planera, anpassa  sig och ha en handlingsplan vilket följande citat får illustrera:
1."jag har en snitslad bana  hemma och när jag duschar ser jag till att ha dörren öppen,att någon är hemma.handtag i duschen,allt framme på plats,handduk ,
tvål, och schampo"
2."har man yrsel attacke rvar eller varannan dag så måste man tvinga sig att äta och det går,dricka mycket,kan ibland dämpa  illamåendet,ibland har jag gått upp på natten och ätit  om det inte gått på dagen"
3."hela tiden gardera sig på något vis, en trapp,en bänk att sätta sig på i affären.Gå in i en affär och be om hjälp"
4."nu har jag berättat för min chef att jag har Meniere och därför behöver gå hem ibland"
5."använder min mobil med kortnummer ,sosnummer in programerat Då känns det tryggt att kunna nå någon om jag blir riktigt dålig."

Beroende av andra:
patienterna upplevde också att de var mycket beroende av andra för att klara sitt dagliga liv:
1."min bror kom och hämtade mig på jobbet de dagar jag inte kunde ta mig hem själv."
2."viktigt att någon är med som känner till och vet hur jag  har det,ungefär hur jag mår,vi kan sätta oss en stund om det behövs utan  att det verkar konstigt"
3."jag har varit priviligerad med en man och vänner som alltid ställer upp,annars hade jag inte vågat någonting"

Ja detta var fortsättning från Ks  Lär ut Yrsel  Kram Yvonne.o.

 

5
Yrsel/Menière / SV: Så ställs diagnosen Menieres sjukdom
« skrivet: 10 april, 2019, 17:28:33 »
Hej Ylva!!!!!!!!!!!!! Det låter väldigt jobbigt det du beskriver. Din  fråga till mig? Visst  kan det vara  Meniere   du har. Ibland  är det så att en hel del människor precis som du Inte upplever  karusellyrsel och  illamående: det är inte många men Ni finns ju. .Att  det dånar i ditt huvud när du böjer dig ner, .är nog många som känner igen sig. Även jag. Jag blir ibland helt tung i huvudet och jag känner att huvudet är som en stor tyngd .Självklart  är nacken involverad Man har många muskler som sitter i nack-huvudet. Man kan spänna käk  musklerna   och när vi ska försöka lyssna spänner vi musklerna på många olika delar av nacken. .många   precis   som du upplever att man hör hjärtslagen. Det kan jag förstå känns jobbigt, särskilt då man vill ha tyst tex vid sömn. Undrar  om det är bra att stänga ut "allt ljud" även vid sömn????.Sedan är det ju så att vi förlorar hörseln, dels genom åldrandet och dels av våran sjukdom.  Även om man skulle bli helt döv finns det annan hjälp att få. Kanske man kan lära sig Tss. Vi har en tjej i våran grupp som både är blind och döv på båda öronen. Men hon fungerar jättebra. .Nu   Ylva ska du veta ATT du är Inte ensam med dina besvär .Men  ibland känner man att det är så .Nu   Önskar jag Dig att du snart mår bättre Jag tänker på dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hjärtekram Yvonne.o

6
Yrsel/Menière / Glömde skriva varifrån infot kom
« skrivet: 02 april, 2019, 13:32:33 »
Hej  Senaste inlägget glömde jag skriva varifrån infot kom här är den
KS Lär ut om YRSEL Patientbeskrivningarna var Barbro Mendel
Yvonne Olsen

7
Yrsel/Menière / Trötthet och Osäkerhet
« skrivet: 02 april, 2019, 13:27:20 »
TRÖTTHET:.
Vid beskrivningen av vad yrseln ledde till påtalade patienterna TRÖTTHET vilket citat är exempel på.
"Efter en attack så känns det som om jag inte skulle ha sovit på en hel vecka och det tar ibland flera dagar innan jag hämtat mig helt".
"Jag blir så trött eftersom jag måste tänka på allt jag gör"
"För att hålla sig uppe så spänner man sig på ett speciellt sätt så man blir jättetrött"
" Jobbade halvtid fyra timmar och sen hem och sov två timmar -helt slut

OSÄKERHET:
Upplevs också som ett stort problem, vilket följande citat visar:

"Hade jag inte haft yrsel så hade jag varit kaxigare helt enkelt,den gör mig osäker"


"Jag skulle kunna tänka mig att vad alla yrselpatienter har gemensamt är den osäkerhet som smyger sig på en"8
Yrsel/Menière / Att leva med yrsel-patienternas egen beskrivning
« skrivet: 02 april, 2019, 13:04:28 »
Hej lite info hur patienterna upplever sin yrsel.
PATIENTERNAS UPPLEVELSE AV SIN YRSEL:
TVÅ HYVUDTYPER:nr1
Själva yrseln hade patienterna svårt att entydigt beskriva den men grovt kan den delas upp i två hyvudtyper:Antingen attackvis förekommande rotatorisk "Karusellartad" med illamående kräkningar där man ibland kunde ha en föraning om att attacken skulle komma men lika var man oförberedd.
Detta beskrivs av en patient på följande sätt:
"Det börjar snurra först lite sakta och sen åker man karusell .omgivningen snurrar runt,runt,runt,jag mår illa varje gång kräks fruktansvärt,rena gallan-man tömmer ut sig helt i flera timmar-när karusellkänslan avtar tar det ytterligare några timmar innan man kan stå på benen, ostadig  i huvudet i flera dar-det känns att balansen är störd och återhämtningsperioden är varierande lång"
Nr2:
Efter ständiga gungningar/ostadighetsbesvär eller obehag av varierande styrka:
"Som att bli sjösjuk och gått ifrån båten men uppleva kvarstående effekter, det gungar fortfarande trots att man går på fast mark-så känns det hela tiden.
"ostadigt,  svajikt  ,när  man är koncenrationsrubbad  helt enkelt-det är inte så skarpt och klart längre-vickighet"
Vissa av patienterna hade både attacker och ständiga besvär.
info källa var Ks lär ut om YRSEL Författaren till patient beskrivningarna var:Barbro Mendel.
 hoppas ni tyckte det var intressant / Yvonne Olsen


 

9
Yrsel/Menière / Att leva med Menieres sjukdom
« skrivet: 03 mars, 2019, 00:41:48 »
1.ATT LEVA MED MENIERES SJUDOM:
Isolering är inte ovanligt bland personer som har Menieres sjukdom
Oron för att få en yrselattackoch må illa ute bland andra människo rär svårt att hantera.Då är det lätt att börja undvikasociala sammnkommster,offentliga sammanhangoch,i vissa fall,även gemenskapen med de närmaste.Meniere begränsar alltså  den personliga friheten.

Men det finns också många som har beslutat sig för att INTE låta sjukdomen och oron för vad som "kan hända" styra  hela tillvaron.Som en kvinna med Meniere säger:"DET HÄNDER ATT JAG DRAR MIG FÖR ATT GÅ TILLCAFERERIAN PÅ JOBBET OCH HÄMTA KAFFE;AV RÄDSLAN FÖR ATT TAPPA BRICKAN:MEN SEDAN TÄNKER JAG:"ÄN SEN DÅ:OM JAG TAPPAR KAFFET:"VÄRRE ÄN SÅ BLIR DET INTE;OCH SÅ HÄMTAR JAG KAFFET"

HRF.frågade några elever med meniere om vad som är viktigast för att klara vardagen .Deras  råd var detta:

VÅGA: en del dagar är bättre än andra .Passa på att våga göra lite mer då.  Gå ut, Träffa folk och vårda sitt sociala umgänge .En man med meniere säger:"JAG HÖR DÅLIGTOCH HAR SVÅRT ATT HÄNGA MED NÄR FLER TALAR;TEX VID MIDDAGAR OCH ANDRA TILLSTÄLLNINGAR NÄR DET ÄR MYCKET FOLK. MEN DET ÄR MYCKET BÄTTRE ATT VARA MED UTAN ATT VARA DELAKTIG ÄN ATT INTE VARA MED ALLS"

VAR ÖPPEN OM SJUKDOMEN:  DET  blir lättare om du berättar för familjen, vännerna, arbetskamraterna -ja alla du träffar regelbundet .Genom att tackla svårigheterna tillsammans med andra blir det mesta lite lättare, både  praktisk och känslomässigt.

TA DET LUGNT:      Lyssna  på dig själv:Hur mår jag idag? unna dig att koppla av och se till att du har ett vardagsschema som tillåter dig att varva ned .stress är inte bra för någon ,men  än mindre för den som har  meniere.

HA EN PLAN:     Kräkpåse som du köper på(apoteket)Även mobil, menierekort  kan beställas på HRF .Även  en plan på" VADGÖR DU OM DU FÅR EN YRSELATTACK"(visa ditt menierekort ,där det står ditt namn mobil vem du ska ringa Att du vill bli skjutsad hem. Sådan kontroll ger ökad trygghet.

TRÄFFA ANDRA MED MENIERES SJUKDOM:    Gå med i HRF ,där kan dom lotsa dig till en förening som pratar bara om menieres sjukdom finns ett Klotterplank.www.menieresklotterplanks.se.Där finns det massor med bra information.Om du själv vill skriva så registrerar du dig bara

Ja detta var lite mer man kan göra för våran sjukdom.
Källan är HRF,s studiematerial  kram Yvonne.o

10
Yrsel/Menière / Några enkla tips för en bättre tillvaro
« skrivet: 23 februari, 2019, 14:41:02 »
Små saker i vardagen kan   göra livet med Meniere  lite lättare. Här är en handfull tips som många kan ha hjälp av.

1. KARTLÄGG DIN MENIERE: I vilka situationer kommer attackerna???Finns det någon varningssignaler? När är besvären större, när är de mindre?
Genom att titta efter mönster   kan du kanske hitta sätt att lindra symtomen.

2.UNDVIK STRESS: Stress av olika slag kan utlösa yrselanfall och förstärka din tinnitus. Se över din livssituation och håll ett vardagstempo som ger ett gott andrum.

3. TA HAND OM KROPPEN: motion, frisk, luft ,gott om sömn samt näringsriktig kost med låg salthalt kan göra skillnad. Många tycker att det hjälper att undvika koffein, nikotin ,och  alkohol.

4. TA PROFESSIONELL HJÄLP: Psykolog eller kurator kan hjälpa till att reda ut svårigheter som skapar stress. Sjukgymnastik, akupunktur, yoga, Qi-gong och tai-chi kan hjälpa dig att slappna av.

5.TALA MED ANDRA SOM HAR MENIERE: Det kan kännas bra att prata med någon annan som har erfarenheter av sjukdomen och kanske få praktiska råd. En bra mötesplats är HRF:s föreningar runt om i landet. Du kan också besöka -ett  diskussionsforum  på HRF:s webbplats :www.hrf.,se/ menieresforum  Även ett annat forum är:www.menieresklotterplank.se.

6. FÖRBÄTTRA DIN HÖRSELSITUATION .; Menieres sjukdom leder till hörselnedsättning, och att höra dåligt kan vara väldigt sterssande   .Därför är det viktigt att kontrollera hörseln regelbundet och eventuellt prova ut hörapparat. Det kan ha en positiv effekt på yrselanfallen och tinnitusen samt förbättra livskvaliten,eftersom det då bli lättare att hänga med  vad som sägs.

7.SKAPA NÄTVERK: Berätta om din sjukdomför dina anhöriga,vänner,arbetsgivare,och arbetskamrater.Genom att vara öppen får du ett nätverk som kan  ge dig hjälp och stöd när du som bäst behöver det.

8. FÄRDTJÄNST: Du har rätt till till färdtjänst.Tala med din läkare.

9.TA MED ETT "MENIERES KORT".Ibland kan det vara svårt att prata i samband med en yrselkontakt.Då kan det vara att ha ett litet"kort" med namn ,adress, och en begäran om hjälp hem.Sådana menierskort kan du beställa på HRF,kostnadsfritt.

10. SE MÖJLIGHETERNA: Fastna inte i negativa tankar.Försök istället fokusera på de möjligheter som finns.DET FINNAS ALLTID NÅGOT MER ATT GÖRA.
källa:Hrf
Hoppas att några av dessa tips passar dig LYCKA TILL/Yvonne.o

11
Yrsel/Menière / Så utvecklar sig sjukdomenOch Orsaker till Menieres sjukdom
« skrivet: 10 februari, 2019, 23:16:20 »
Hej Igen Ja hur utvecklar sig sjukdomen lite info: I början blir personer med meniere helt återställda mellan attackerna,men med tiden återhämtar sig inte hörseln helt;det uppstår en tilltagande hörselnedsättning på det sjuka örat. däremot blir yrselattackerna färre med åren för dom flesta,men undantag finns naturligtvis.

Forskare ,har följt en grupp patienter i Uppsala under många år, för att dokumentera sjukdomens förlopp.Efter10-15 århar de flesta en större hörselnedsättning,utan att vara helt döva.


Orsaker till Meniers sjukdom: Ingen kan säkert säga vad menieres sjukdom beror på. cMen under årens lopp har det framkommit många teorier om olika
faktorer som skulle kunna orsaka sjukdomen, tex: någon typ av störning i utvecklingen av innerörat under fostertiden, ärftliga faktorer, allergi, virusinfektioner, störningar i omsättningen av proteiner i innerörat ,hormonbalansen och olika enzym som ger upphov till er. Alla dessa teorier har både fått stöd av och förkastas av olika forskare.
Den troligaste orsaken till sjukdomen är obalans mellan två salthaltiga vätskor i örats balansorgan .Alla som har sjukdomen har nämligen en ökad mängd vätska i innerörat(endolymfatisk hydrops).Det finns olika teorier  om vad  denna obalans kan bero på: Kanske överproduktion av den ena vätskan(endolymfan) eller kanske att vätskan inte kan dreneras bort i tillräcklig omfattning. Vätsketrycket leder till en svullnad, som i sin tur stör signalerna till de känsliga balanscellerna och ger upphov till yrsel.          Ny forskning har visat att det  finns ett samband med  mellan känslomässig stress och sjukdomsattackerna .Källan är Studiehäfte från Hrf  skriv gärna hur ni upplever er sjukdom kram Yvonne o.

12
Yrsel/Menière / Så ställs diagnosen Menieres sjukdom
« skrivet: 09 februari, 2019, 15:42:49 »
 :)Hej Lite info hur man ställer diagnos på Menieres sjukdom:
  Det finns inte någon specifik undersökning som visar om en person har Menieres sjukdom.Det viktigaste är istället den enskildes upplevelser av olika symtom.För att diagnosen Menieres sjukdom ska kunna ställas krävs att attacker av karusellyrsel,tinnitus och hörselnedsättning kommer samtidigt.Symtomen varierar under attackerna.

Det kan också göras undersökningar under pågående attack.Om det är frågan om menieres sjukdom ska ett hörseltest visa en hörselnedsättning i basen under attacken,följt av en återgång till normal hörsel när yrseln släpper.I samband med en attack kan läkaren även konstatera onormala ögonrörelser så kallad nystagmus-genom en särskild undersökning.

Andra symtom (till ex,fyllnadskänsla i örat och olika balansproblem) är vanliga, men behöver inte förekomma för att det ska varamenieres sjukdom.

Källan är:ett studie material från HRF.   Hoppas ni tycker detta var en bra info.Kram Yvonne.o.

13
Yrsel/Menière / SV: HJÄLP!!!
« skrivet: 03 februari, 2019, 16:31:48 »
Hej Ylva!!!!!!!!!!!!!! Ja idag vaknade jag att det kommit 20cm nysnö Ja nu blev det riktigt vinter.Alla på gården har idag varit ute och skottat(för hand)snö.Usch säger jag ,jag längtar att ska bli VÅR  Så man kan gå igen ute på barmarken .Jag har  i dagarna kunnat gå utan rullator som jag behövt i 2år.Har haft många droppattacker och brutit armen med komplicerat armbrott som inte ville läka.Ja usch vad jobbigt det har varit.Ja våran sjukdom beter sig på alla konstiga sättoch  ,ställer  till det, för oss. Jag tänkte skriva direkt till dig men ingen mailadress!!!!??Kram till dig från mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yvonne.o

14
Yrsel/Menière / SV: HJÄLP!!!
« skrivet: 29 januari, 2019, 23:07:56 »
Hejsan Ylva Läser med förtvivland :'( ;) att du mår så dåligt.Finns det inget som kan hjälpa dig????????.Tänker ofta på dig och den fina korrespondans vi hade i början när klotterplanket var färskt
Ha det gott HJÄRTEKRAM Yvonne.o ;)

15
Färdtjänst / SV: Färdtjänst
« skrivet: 19 januari, 2019, 11:29:07 »
Svaret är nej Kan inte skickas utomlands
Med vänlig hälsning Yvonne .o.

Sidor: [1] 2 3 ... 26