Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - grumsgullan

Sidor: [1] 2 3 ... 5
1
Övrigt / SV: Kristallsjukan?
« skrivet: 28 maj, 2017, 18:06:24 »
Ja Ylva, att du mår sämre av att ligga plant har med din trasiga nacke att göra. Jag kan överhuvudtaget inte andas hos tandläkaren om de sänker ned mig så farbror/tant borrare får vänligen jobba obekvämt en stund - vilket de är jättegulliga och gör när de förstår varför.
Om jag "halkar ur" min Tempur Millenium på natten så vaknar jag också med M-tendeser samt ond nacke, sova med vanliga kuddar går helt bort av samma anledningar.


2
Yrsel/Menière / SV: Yrsel
« skrivet: 07 januari, 2017, 14:04:39 »
Nej Hans, tyvärr inte, varken buffra eller knöla :-), de är gjorda i ett material som är, tja inte hårt men inte knölningsbart, och som formar sig efter kroppen och kroppstemperaturen så att lagd Menierare ligger sen :-)

3
Yrsel/Menière / SV: Yrsel
« skrivet: 03 januari, 2017, 23:58:43 »
Hej Mia,

så sa man till mig med och jag hade snällt en Originalkudde innan mina Milleniums (skum plural...:-). Jag sover dock mest på sidan jag med men det förefaller fungera ändå,. Jag har en ganska lång hals så jag tog en L denna gång, hade en M förut som skulle vara mer lagom enligt säljaren, L som jag har nu  trivs jag bättre med. (Är annars 170 och mkt smal) Hos vissa säljare (tex naprapater) kan man få låna en kudde och prova någon natt med plasten kvar. Fråga! Och lycka till!

Gott Nytt År till dig och alla andra!!!

4
Yrsel/Menière / SV: Yrsel
« skrivet: 14 december, 2016, 18:45:32 »
Näe. Inte filter. FILTAR skulle det stå.

5
Yrsel/Menière / SV: Yrsel
« skrivet: 14 december, 2016, 18:37:40 »
Att vakna av panikattacker låter inte heller som någon höjdare precis!!!. Jag kan vakna av något liknande om jag halkat ur Tempurkudden ;-). Jag tror att det kan vara något apnéliknande man har inte andats på en för lång stund/inte fått luft så då vaknar man med bankade hjärta och starka olust- och overklighetskänslor. Fick tips av en kompis att höja fotändan på sängen men det har jag inte gjort, däremot har jag vikt ihop några filter och lagt under bäddmadrassen så att den blev aaaaningen högre och det har faktiskt hjälp mot just "det där" - prova!

Ja, Hrgd  :) :) :), vi är f f ganska unga (tror jag?) hur ska bliiii med oss när vi är 85??? De unga tjejerna som arbetar på Hemmet kommer tycka att vi är asjobbiga..... :-)

Kram på er! Alla sätt lär vara bra utom de dåliga.

6
Yrsel/Menière / SV: Yrsel
« skrivet: 13 december, 2016, 13:51:45 »
Hej Ylva!

Ja jag har ofta drabbats av attacker i sömnen. Jag har ju en skadad nacke också och i mitt fall hänger det ofta ihop med att jag har halkat av min specialkudde och klämpt ihop nacken på något underligt vis (Tempur Millenium heter kudden om ngn mer har nackproblem så är den toppen. Så länge man är kvar i avsedd "grop" vill säga... :-)
eller (förr) att jag ätit natriumglutamat tidigare på dagen/kvällen före. Det gav ALLTID anfall i sömnen men tog flera år innan jag begrep något samband. (Finns ofta i tex kina- och thaimat samt i VÄLDIGT många kryddblandningar och är väldigt neurotoxiskt och väldigt lämpligt för alla att låta bli men SÄRSKILT vi som är extra känsliga bor ta bort dem helt)

Skit hur som helt med dessa anfall men extra läskigt på nätterna, tycker synd om dig vet hur extra utelämnad man känner sig på natten! Se över din "foderstat" och se om det kan finnas någon extra trigger där som du kan låta bli.


7
Övrigt / SV: Hej har jag Meniere tror ni?
« skrivet: 30 november, 2016, 13:01:23 »
Kul med BioStrathen! :-)
Förefaller som om väldig mången läkning börjar i magen efter som den i sin tur lugnar hjärnan (om man ska förenkla). Till alla som tror att det är svindyrt med Salovum: Ja, det ÄR svindyrt om du går och köper det själv (ca 2500:- för en förp med 24 påsar) MEN om du får det av en dietist ( vilket man får om man har läkarkonstaterad M och bor tex i Stockholm Län) så kostar dietistbesöket 100:- och sen 300:- för uttaget av Salovum. Och, det är det värt alla gånger. Betaserc kostade mig en mycket större slant och fungerade inte ett dugg. Alla är olika och därtill är allas M olika...Tyvärr även landstingspolitiken runt om i landet, så kolla med en dietist i ditt landsting om det är subventionerat där och prova! Enda biverkningen är lite hård mage första dagarna sen inga. Helt klart värt att testa alltså!

8
Övrigt / SV: Värk i Meniereörat?
« skrivet: 06 oktober, 2016, 19:58:55 »
Hej igen,

nej det är verkligen vidrigt men man MÅSTE tänka att det är just vidrigt och inte farligt och inte låta känslorna styra utan styra känslorna i stället. (Vilket är lättare sagt än gjort, jag vet men man måste öva och öva igen så att man blir lite bättre hela tiden.)

En distraktion kan vara att t ex kolla in www.foodpharmacy.se och där även läsa professor Bengmarks (ja han heter faktiskt så..dock inte Bängmark... ;-) rön om tarmhälsa och allmän hälsa och inflammation osv.

När jag tycker rysligt synd om mig själv - för det gör jag emellanåt - särskilt när jag får anfall på nätterna och maken är på tjänsteresa på andra sidan jordklotet och tänker ynkligt att "jag KLARAR inte det här", då brukar gdsklv en liten röst säga, "Fn folk sitter i full storm på Medelhavet i gummiflottar och har inte en susning om vart de är på väg bara att de måste bort" och "tänk på dina kompisar som har svår cancer och har dödsångest, du mår jvlgt illa men det GÅR ÖVER och sen är förvisso värk och tinnitus kvar men du ligger i din varma säng och har två meter till badrunmmet, tänk om du satt i en gummiflotte med 300 andra och mådde så här" osv. Sen känns det faktsikt bättre. Konstigt nog .

Som sagt, alla sätt är bra utm de dåliga men man får tänka som den lille killen i "Mitt liv som hund", han tänkte alltid att det" kunde varit värre" :-)

Kram på er och tänk att ni HAR M, ni ÄR inte M!!!

9
Länkar / SV: Äggpulvret Salovum
« skrivet: 03 oktober, 2016, 20:51:08 »
Beroende på hur mkt man vill veta om Salovum finns en del här : www.as-faktor.se/medicinska-livsmedel/salovum. Salovum görs av Lantmännen.

Trevlig kväll!

10
Övrigt / SV: Värk i Meniereörat?
« skrivet: 03 oktober, 2016, 14:23:21 »
Hej!

Jodå, ökad värk i örat/öronen efter såväl träning (undra om man biter ihop tänderna så att käkarna spänns och det därmed blir värre???) som att vistas utomhus i hård blåst och/eller kyla vilket kan ge typ Värsta-tinnitusen-som-man-knappt-står-ut-med.

Hakar på om det här med tarmarna så blir det inte massor av inlägg; Jo alltså själva tarmarna är nog kanske transportsystem som Ylva skriver, men i tarmarna bor miljarders miljoner bakterier som alla har olika jobb, bl a att i samarbete med varandra framställ  hormoner och signalsubstanser. Nutida neuroforskning kallar till och med tarmsystemet för "den andra hjärnan" och det är kanske inte så jättekonstigt att tarmar och hjärna är i närkontakt med varandra eftersom hjärnan bildas ur tarmarna i fosterstadiet.

 Finns hur mycket som helst om detta på nätet för hugade spekulanter och SvD har haft en artikelserie nu i sernsommar om hjärna och mage och mikrober mm och att man kan ändra sin tarmflora på 4 dagar och därmed må bättre såväl fysiskt som psykiskt. Därtill vet väl alla ( s s k vi med M) att blir man yr i huvudet så mår man illa i magen... ;-) Vi sitter således ihop och alla delar påverkar varandra.

Höstkram igen!


11
Övrigt / SV: Hej har jag Meniere tror ni?
« skrivet: 29 september, 2016, 14:08:02 »
Hej Ylva och alla andra!

Mitt tips som kommer här är mest till Ylva och sen till andra kvinnor 45-70 och männen kan gå och se på TV eller så :-). Jo, i den här åldern som jag råkar befinna mig i så har jag drabbats av torra slemhinnor, ni-vet-var samt i ögonen. Möjligen även i öronen... Provade Membrasinolja som ska var sååååå bra men märkte ingen skillnad. Fick sen tips av en kompis om Estirolkräm (www.femalebalanceshop.se eller www.amazon.com). Estriol är ngn sorts förstadium till (de kraftigt sänkta halterna av) östrogen som gör att hjärnan både kan använda det lilla som finns samt använda serotonin och mealatonin som finns i tarmen vilket gör hjärnkontoret på mycket bättre humör och slemhinnorna ännu gladare.
Man kan smeta krämen precis varsom helst på hårfri hud och får prova sig fram till personlig dos. Jag tar hälften av den rekommenderade dosen och ngn timme innan jag går och sover. Slemhinnorna blev kanon på bara ett par dagar, som en bonus blev sömnen åter suverän och yrsel och tinnitus minskade rejält i mitt sjuka öra. I mitt halvsjuka öra försvann tinnitusen helt(!!!).
Inte vet jag om det här hjälper någon annan men alla sätt lära vara bra utom de dåliga!

Höstkramar!

12
Forskning / SV: Rapport från Rom-konferens om Meniere
« skrivet: 16 april, 2016, 09:31:14 »
Jag har Salvum. Fast min infasning var 2-3 påsar/dag i en månad och sen 1 i en månad eller om det t o m var 2. Detta för att kroppen sen skulle "känna igen " AF när jag tog den vid akuta lägen. Vilket den gör.

 Jag tycker det fungerar bra, mkt bättre en Betaserc. Dock litet meckigt att ha med sig en burk (måste ju skakas ordentligt så att det inte blir läskiga klumpar) om man är borta och en fruktjuice med fruktkött. Har även upplevt visst motstånd mentalt då jag hunnit börja må illa och då kan äggsmetsjuicepulver vara typ det sista man är sugen på... ;-) Men, jag vet ju oxå nu av erfarenhet att får jag väl ner det så HJÄLPER det så det är ju en avancerad morot ;-)

13
Övrigt / SV: Hej har jag Meniere tror ni?
« skrivet: 07 april, 2016, 21:53:21 »
Ylva! Aldrig ge upp. Aldrig. Vila ibland. Men inte ge upp!

14
Övrigt / SV: Hej har jag Meniere tror ni?
« skrivet: 05 april, 2016, 15:54:17 »
Tjaaa... säger jag...varför inte? Inte att det är något bristtillstånd men kanske någon obalans? Sådant har ju kineserna hållit på med i sin hälsogärning sedan urminnes tider. Hjärnan bildas ju ur tarmarna när vi är foster och många saker som inte är "hundra" i magen kan ju ge underliga symtom i resten av kroppen. Det är ju hjärnan och balanssinnet som får spunk och magen blir sjuk - eller möjligen tvärt om? M är ju en tämligen "bred" diagnos och innefattar säkert många olika tillstånd som ger snarlika symtom.

Överhuvudtaget är det väl bra att prova att stärka det som är friskt i stället för att enbart behandla symtomen på det som är sjukt? Jag tänker även att Salovum, som ju hjälper många med M att häva när de känner att ett anfall är på G, ju verkar med att eliminera flöden i just tarmarna? Finns nog massor av aspekter på detta som allt annat...? Därtill, tron kan försätta berg. I alla fall små berg :-)

15
Övrigt / SV: Kristallsjukan?
« skrivet: 15 februari, 2016, 13:52:58 »
Hej Mia,

ja, som jag förstått det är det vanligt att ha en mix av de bägge du nämner. Att vakna med ett ryck, känna sig litet obehaglig till mods, hjärtklappning och illamående kan också vara sömnapné (även det vanligt vid nackskador). Du borde nog kolla vilket. Kristallsjuka är ganska enkelt att, som du skriver, "skaka ut kristallerna", dock klarar man det inte själv utan behöver en skakare ;-), t ex en läkare. Många vårdcentraler fixar sådant men ibland måste man boka tid på sjukhus för det. Jag har en svärfar som skakas ett par gånger om året, däremellan är han besvärsfri, han har enbart kristallsjuka.

Lycka till!

Sidor: [1] 2 3 ... 5