Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - mimlea

Sidor: [1]
1
Behandlingar / SV: Lite inside info om latanoprost
« skrivet: 30 juni, 2016, 18:03:44 »
Hej! Tänkte bara höra om någon vet om Latanporost-studien har släppts ännu?
// Mimmi

2
Behandlingar / SV: Orthokine
« skrivet: 17 februari, 2016, 19:45:45 »
Är det nån annan som har testat den här behandlingen?

3
Övrigt / Gravid småbarnsförälder med Menière
« skrivet: 03 oktober, 2015, 22:21:51 »
Hej,
Jag är ny här i forumet men fick diagnosen Menières sjukdom 2004. Jag har dragit mig för att ta del av andra Menièresjukas upplevelser då jag är så otroligt rädd för att bli sämre och känner att jag hellre velat vara lyckligt ovetandes om hur min sjukdom eventuellt kommer att utvecklas. Men jag inser också att jag på så sätt missar så otroligt mycket värdefulla insikter, kunskap om sjukdomen och kanske till och med lösningar så jag har nu tillslut vågat mig hit :)

När jag nu är gravid med mitt andra barn och där med inte kan ta Betaserc så har min Menière blivit sämre. Mina problem är långt ifrån så allvarliga som många av de fall som jag nu har läst om här i forumet. Jag har "bara" Menière på ett öra, men med så pass nedsatt hörsel att det ställer till det socialt samt mycket tinnitus. Jag har långa perioder av mycket lägesyrsel men har bara haft två "karusellattacker" under de 11 år jag har varit sjuk. Jag upplever att känslomässig stress är roten till allt ont när det kommer till Menière och även en väldigt stor del av problemet för mig. Stressen och rädlslan för att jag ska bli sjuk i andra örat är otroligt jobbig för mig. Jag oroar mig för hur det kommer bli när bebisen kommer, med allt vad det innebär med sömnbrist mm och vad det kommer innebära för mina barn om allt blir värre. Hur ska jag klara av att vara mamma då?

Under det första åtta åren efter att jag fick diagnosen så levde jag relativt obesvärat. Hade perioder med en känsla av "tryck i örat" och tinnitus samt lite yrsel emellanåt men definierade mig verkligen inte som sjuk. När jag fick mitt första barn 2012 blev allt väldigt snabbt sämre med min Menière. Jag ser en stark koppling till den känslomässiga stress det delvis innebär då man får barn. Dock ökade inte mina Menièrebesvär under min första graviditet utan dök alltså upp strax efter förlossningen.

Är det någon annan som har erfarenhet av graviditet och Menière? Nu, när jag är i tredje trimestern, så har som sagt mitt mående försämrats (mer tinnitus, ökat tryck och sämre hörsel framförallt). Samtidigt som jag märker att jag börjar binda mer vätska som man ju gör i slutet av en graviditet (ringar som blivit för små mm)... Visst borde det finnas en koppling?

Jag är glad att jag har vågat mig hit och min förhoppning är att det kommer ge mig ökad kunskap och förståelse för min Menière.

Sidor: [1]