Författare Ämne: Karensdagsbefrielse  (läst 5548 gånger)

Utloggad soleg06

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 19
    • Visa profil
Karensdagsbefrielse
« skrivet: 02 september, 2014, 20:50:24 »
Någon har erfarenheter av ansökan om karensdagsbefrielse till  Försäkringskassan?

Jag hade ett skov i början av detta år med täta anfall. Min läkare tipsade mig om att söka karensdagsbefrielse för potentiellt många sjukdagar med korta perioder. Hon skrev ett intyg och jag skickade in ansökan till Försäkringskassan. Trodde saken var klar men FK avslog min ansökan med motivationen att det inte var troligt att jag skulle ha flera sjukdagar framöver eller något liknande.
Jag trodde inte det var sant, här hade min läkare som är specialist på området skrivit i intyget att det just var troligt att det skulle bli många framöver. Jag överklagade förstås och skrev hela historien om hur det var och hur ofta det blev anfall när jag var inne i ett skov och att det självklart var så att när jag inte har skov så har jag också mindre behov av att ha sjukdagar.... alltså är statistiken bakåt inte något som kan användas för att förutse framtiden..

Tro det eller ej men försäkringskassan avslog även överklagandet med samma motivering och med utklipp ur mitt eget brev om hur det var... suck!

Nästa instans är överklagande via rättssystemet och det orkar jag inte hålla på med. Det är väl det de vet.... Man skall vara frisk och stark för att orka driva det dit också. :(


Utloggad grumsgullan

  • Jr. Member
  • **
  • Antal inlägg: 75
    • Visa profil
SV: Karensdagsbefrielse
« Svar #1 skrivet: 02 september, 2014, 21:28:07 »
Hej!

Det är ju inte FK som ska avgöra vad som är troligt eller inte... Dock, jag har för mig att men ska ha korttidsfrånvaro vid minst tio tillfällen under en tolvmånadersperiod för att FK ska bevilja karensdgasbefrielse. Har haft anställda med endometrios och migrän som fått detta beviljat. Kanske behöver handläggaren litet utbildning i Meniere och därtill hörande mående via ett starkare läkarintyg (sök på nytt alltså). Kan du dessutom styrka att du faktiskt haft ovanstående frånvaro för samma orsak bör (jag skriver BÖR men FK är ju FK...) det gå igenom enligt deras egna regler.