Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Carina S

Sidor: [1]
1
Övrigt / SV: Hur orientera sig i menieredjungeln?
« skrivet: 24 juli, 2017, 19:05:18 »
Hej igen,
Tack för input, Hans. Hittade flera inlägg som jag kunde relatera till - en tröst att det finns fler som haft liknande besvär och blivit hjälpta.

Stort tack också till Yvonne som jag talade med en lång stund i telefon. Att bli bekräftad, få höra att allt kommer att bli bra och vikten av ta en sak i taget tillsammans med handfasta råd gjorde att jag känner mig mycket bättre vilket säkert också påverkar sjukdomen positivt.

Carina

2
Övrigt / Hur orientera sig i menieredjungeln?
« skrivet: 24 juli, 2017, 16:22:13 »
Hej!
Jag är ny i detta forum men har haft mina besvär i 17 år (är 48 idag).
Det debuterade med lockkänsla i vänster öra, hade också svårt för "radioskval" och tyckte det "klonkade" märkligt när jag diskade. Trodde det var vaxpropp och försökte behandla med Revaxör utan framgång. Eftersom jag var gravid med mitt första barn hade jag en egensnickrad teori om vätska i kroppen och att det på något sätt påverkade ljudförvrängningar. Under åren som följde hade jag av och till dessa besvär men gjorde inget åt det. Ett par år senare fick jag min första yrselattack. Ensam på ett fullsatt Vetekatten under lunchtid - inte kul. Fick hjälp till Cityakuten som remitterade mig till Sabbatsberg ÖNH. Utreddes noga och man konstaterade mest troligt Meniere och typ ta det lugnt och ha ett bra liv. Åren rullade på med yrsel då och då samt fluktuerande hörselnedsättning och tinnitus. Men jag har alltid "parerat" det och levt som vanligt. Senaste året har jag dock blivit drastiskt sämre med flera karusell-yrsel-attacker och kräkts och sedan två veckor tillbaka har jag anfall varannan/varje dag. Hittills har jag klarat mig med semester och kunnat arbeta hemifrån men börjar få panik över min situation. Har semester nu och gruvar mig för en resa i augusti och för hur det ska bli när jag ska tillbaka i arbete i mitten av augusti med jobbmöten, tjänsteresor, ja, vara i loopen.
Har varit på KS Hörsel och Balanskliniken i juli på hjärnstamsaudiometri (var ua). Har också parallellt gjort hörseltest och nu är min hörsel permanent nedsatt (så ska man in i den djungeln också). Ska tillbaka i slutet av augusti för test av balansorganet.  Äter Arlevert (verkar inte bita alls) sedan 15 dgr tillbaka. Har dock god effekt av supp vid illamående. Har svårt att förhålla mig till situationen. Har alltid varit aktiv men blev tvungen att säga upp mitt abbonemang på gymet i veckan. Varje gång jag laddat för träning har jag blivit yr och så har det blivit en stressfaktor och så... ja, ni fattar. Och som sagt var, känner panik inför närmsta framtiden just nu.

Det blev en lång uppsats, sorry. Men det jag behöver nu, tror jag, är att höra hur andra i min situation har det och hur man på bästa sätt förhåller sig till den här sjukdomen. Lite tips alltså, det skulle mottas tacksamt. Läkaren på KS nämnde Gentamycinbeh som alternativ och just nu känner jag bara "bring it on", men behöver veta lite mer om vad som händer efteråt och hur kroppen parerar förlust av balanscellerna på ena sidan. Jag ser framför mig att jag kommer gå med käpp eller rullator men så illa kanske det inte blir..?

Många hälsningar
Carina

Sidor: [1]