Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - yvonne.o

Sidor: [1] 2 3 ... 26
1
Övrigt / SV: Knölstruma
« skrivet: 17 oktober, 2021, 11:12:08 »
Hej Jag har aldrig hört talas om den.Vad kan man göra åt den?Har du uteslutet salt i all matlagning?
Kram och krya på dig. :)

2
Mediciner / SV: Arlevert
« skrivet: 06 maj, 2021, 10:38:01 »
Hej Ta upp det med din läkare.Finns ju andra mediciner såsom kortison,gentamycin.Hoppas du får hjälp.
Lycka till Yvonne.o.


3
Behandlingar / SV: Gentamicin
« skrivet: 15 december, 2020, 15:47:35 »
Hej! Vadkul att du svarat mig.Massage kan vara bra.Men det måste vara en person som kan meniere.Själv går jag var 14.e dag.Hjälper mig mycket.Vi går ju tyyvärr och spänner oss hela tiden.
Hoppas nu att det ordnar upp sig för dig!
Hjärtekram Yvonne.o.
 

4
Behandlingar / SV: Gentamicin
« skrivet: 12 december, 2020, 12:38:37 »
Hej Anna-l Det låter jobbigt.Har du efter Gentamycininsprutningen fått gått till en sjukgymnast?Är till stor hjälp.
Hoppas det ordnar upp sig för dig.Hjärtekram Yvonne.o :) :)

5
Yrsel/Menière / SV: Avslappning
« skrivet: 14 oktober, 2020, 17:33:20 »
Hej! Visst är det härligt när man hittat skivor att lyssna på.Jag tar en
halvtimme varje dag.Det gör mig avslappnad.Ska gå in och lyssna på den som du rekommenderade.Kram och ha det gott! Yvonne Olsen

6
Behandlingar / SV: Gentamicin
« skrivet: 14 oktober, 2020, 17:27:46 »
hej Jag är också överlycklig  över att fått Gentamycin.Men jag fick det för mina svåra droppattacker.Nu har jag varit besvärsfri i 3år.
Hoppas att det håller i många år till.Kram Yvonne olsen


7
Behandlingar / SV: Vertisan
« skrivet: 18 juni, 2020, 23:01:20 »
Hej Björg! Hej Jag är ordf i HRF:SMenieresföreningen Stockholms län.Vad var det du undrade över??? Förstod inte riktigt din fråga
skriv gärna igen.Du kan även skriva direkt till mig:yvonne.olsen@telia.com.Hoppas vi hörs igen.Kram Yvonne :) :) :)

8
Behandlingar / SV: SPC flakes och försämring?
« skrivet: 07 mars, 2020, 13:50:11 »
Hej Mikael.Kul att du hittat hit.Spc-flaksen tror jag inte var boven i dramat.du vet kanske att du kan få det på "Ett grönt recept"Prata antingen med din läkare som kan rekommendera en Dietist,Så får du det billigare.Här i Stockholms län får man det.Tyvärr gäller det inte alla regioner.
Det finns ett annat medel som heter Salovum. Pulver i dosförpackning.Lätt att använda.Rör ut pulvret i något drickbart ..Enkelt att ha med sig.Detta gäller också i Stockholms län.Du har säkert läst om den här på klotterplanket.
Om du vill får du gärna maila till mig Yvonne.olsen@telia.com.Hoppas det löser sig för dig.Kram Yvonne.olsen :) :) :)

9
Mediciner / Droppattacker
« skrivet: 30 september, 2019, 16:41:40 »
Hej! tänkte informera om vad som händer när man får en droppattack!
En sådan attack innebär att man plötsligt kan tappa balansen och falla handlöst omkull.
Orsaken är en plötslig och snabbt övergående"kortslutning" i det sjuka balansorganet.Kortslutningen påverkar hållningsmuskulaturen i samma kroppshalva till att bli helt avslappnad under någon sekund.Man blir inte
medvetslös och är snabbt återställd,men omtumlad efter en sådan attack.Droppattacker kan i regel behandlas med
Ett starkt antibiotika som heter Gentamycin.
Hälsningar från  Yvonne.Olsen

10
Länkar / SV: Radio intervju Menières sjukdom
« skrivet: 09 augusti, 2019, 17:42:26 »
 :)Hej Wille. Vad bra att du lagt ut denna länk! Tack kramis Yvonne

11
Färdtjänst / Intyg till Färdtjänsten
« skrivet: 26 maj, 2019, 18:10:52 »
Hej tänkte ge lite info när man söker intyg till färdtjänsten Vi i menieregruppen har träffat färdtjänststyrelsen i Stockholms län.
Våran grupp frågade dom som arbetade med färdtjänstintygen,Vad man ska tänka på.?Svaret var följande:När man är hos läkaren så är det bra att läkaren själv skriver ett omdöme hur du som Menierare upplever din situation, förutom den sedvanliga pappersinfot som läkaren ska skriva Detta var väldigt avgörande hur  skrivelsen var gjord,ansåg gruppen, och det  fattades många gånger.Så detta var ett tips från oss, till er alla.Hoppas att det kommer att bli lättare att få Färdtjänst.Lycka till säger vi i gruppen tillEr  /Kram Yvonne.o.

12
Yrsel/Menière / SV: Så ställs diagnosen Menieres sjukdom
« skrivet: 25 april, 2019, 22:35:19 »
Svar till Gunilla! Tack för du berättade din historia. Jag  undrar ,även om du nu har fått  Vertisan    ,så är min fundering på. Har  man inte tagit upp att det kanske vore dags för dig med en Gentamycininsprutning ???? Vad tror du själv om den????Hör gärna av dig igen!!!!!!!!!!!
kramis  Yvonne.o.  :) :)

13
Tinnitus / SV: Tinnitus
« skrivet: 23 april, 2019, 15:09:02 »
Hej Marit!!! Tack för din skrivelse. Roligt  att höra att du blev bättre av Salovum.  Själv  använder jag den  och har räddat mig många gånger! .Hoppas  någon nappar  på ditt info .Dom  är guld värda .Alla  landsting skriver inte heller ut dom. Skönt  också att du hittade, och fick en bettskena. Många  skulle vara mycket hjälpta av den .Hoppas  nu du kommer att må mycket bättre.

Kram Yvonne.o. :) :)

14
Yrsel/Menière / Ständig handlingsberedskap och Beroende av andra
« skrivet: 18 april, 2019, 16:46:04 »

 :)Hej Ständig handlingsplan:

För att kunna hantera yrseln och försöka leva så normalt som möjligt måste vi ständigt planera, anpassa  sig och ha en handlingsplan vilket följande citat får illustrera:
1."jag har en snitslad bana  hemma och när jag duschar ser jag till att ha dörren öppen,att någon är hemma.handtag i duschen,allt framme på plats,handduk ,
tvål, och schampo"
2."har man yrsel attacke rvar eller varannan dag så måste man tvinga sig att äta och det går,dricka mycket,kan ibland dämpa  illamåendet,ibland har jag gått upp på natten och ätit  om det inte gått på dagen"
3."hela tiden gardera sig på något vis, en trapp,en bänk att sätta sig på i affären.Gå in i en affär och be om hjälp"
4."nu har jag berättat för min chef att jag har Meniere och därför behöver gå hem ibland"
5."använder min mobil med kortnummer ,sosnummer in programerat Då känns det tryggt att kunna nå någon om jag blir riktigt dålig."

Beroende av andra:
patienterna upplevde också att de var mycket beroende av andra för att klara sitt dagliga liv:
1."min bror kom och hämtade mig på jobbet de dagar jag inte kunde ta mig hem själv."
2."viktigt att någon är med som känner till och vet hur jag  har det,ungefär hur jag mår,vi kan sätta oss en stund om det behövs utan  att det verkar konstigt"
3."jag har varit priviligerad med en man och vänner som alltid ställer upp,annars hade jag inte vågat någonting"

Ja detta var fortsättning från Ks  Lär ut Yrsel  Kram Yvonne.o.

 

15
Yrsel/Menière / SV: Så ställs diagnosen Menieres sjukdom
« skrivet: 10 april, 2019, 17:28:33 »
Hej Ylva!!!!!!!!!!!!! Det låter väldigt jobbigt det du beskriver. Din  fråga till mig? Visst  kan det vara  Meniere   du har. Ibland  är det så att en hel del människor precis som du Inte upplever  karusellyrsel och  illamående: det är inte många men Ni finns ju. .Att  det dånar i ditt huvud när du böjer dig ner, .är nog många som känner igen sig. Även jag. Jag blir ibland helt tung i huvudet och jag känner att huvudet är som en stor tyngd .Självklart  är nacken involverad Man har många muskler som sitter i nack-huvudet. Man kan spänna käk  musklerna   och när vi ska försöka lyssna spänner vi musklerna på många olika delar av nacken. .många   precis   som du upplever att man hör hjärtslagen. Det kan jag förstå känns jobbigt, särskilt då man vill ha tyst tex vid sömn. Undrar  om det är bra att stänga ut "allt ljud" även vid sömn????.Sedan är det ju så att vi förlorar hörseln, dels genom åldrandet och dels av våran sjukdom.  Även om man skulle bli helt döv finns det annan hjälp att få. Kanske man kan lära sig Tss. Vi har en tjej i våran grupp som både är blind och döv på båda öronen. Men hon fungerar jättebra. .Nu   Ylva ska du veta ATT du är Inte ensam med dina besvär .Men  ibland känner man att det är så .Nu   Önskar jag Dig att du snart mår bättre Jag tänker på dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hjärtekram Yvonne.o

Sidor: [1] 2 3 ... 26